Lomakkeet ja ohjeet

Lomakkeet

Asiointiin liittyvät lomakkeet löytyvät sivun oikeasta laidasta. Eri palveluihin liittyvät lomakkeet löydät palvelusivujen yhteydestä.

Kanta-palvelut

Sähköinen lääkemääräys ja potilastiedon arkisto

Porvoon Lääkärikeskus on liittynyt Kanta-palvelujen Potilastiedon arkistoon 8.4.2016. Liittymisen jälkeen meillä tehdyt potilasasiakirjamerkinnät siirtyvät Kanta-arkistoon ja ovat Omakanta-palvelun kautta myös asiakkaan luettavissa.

Olemme aloittaneet myös laboratoriokokeiden tulosten siirron Potilastiedon arkistoon 1.7.2016. Tulokset siirtyvät arkistoon sen jälkeen, kun lähetteen kirjannut terveydenhuollon ammattilainen on tarkastanut ja kuitannut tulokset.

Tulokset viitearvoineen ovat katsottavissa Omakannassa osoitteessa www.omakanta.fi. Tulosten tulkitsemiseksi terveydentilasi huomioiden ota yhteyttä lääkäriisi tai hoitajaasi.

Sähköinen lääkemääräys on ollut Porvoon Lääkärikeskuksessa käytössä vuoden 2014 alusta. Kanta-palvelut (Sähköinen resepti ja Potilastiedon arkisto) mahdollistavat sen, että tietosi ovat halutessasi terveydenhuollon käytössä koko Suomessa, asioitpa sitten julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa.

Omakanta-palvelut ovat jokaisen täysi-ikäisen suomalaisen käytössä verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Saat palvelun käyttöösi, kun käyt Omakannassa kuittaamassa Kanta-palveluja koskevan informaation luetuksi. Voit tehdä tämän jo ennen asiointiasi, niin säästät aikaa vastaanotolla.

Omakanta-palvelun hyödyt asiakkaalle

Reseptitiedot pysyvät tallessa. Omakannasta näet sähköiset reseptisi ja lääkeostosi 2,5 vuotta reseptin kirjoittamisen jälkeen.  Reseptin tiedoista näet, mihin asti resepti on voimassa ja onko siinä vielä lääkettä jäljellä. Voit myös tulostaa yhteenvedon resepteistäsi.

Saat terveystiedot myös omaan käyttöön. Omakanta-palvelusta voit tarkastella terveystietojasi. Terveystiedot näkyvät sitä mukaa kuin terveydenhuollon palveluntarjoajat liittyvät Kanta-palveluihin. Terveystietoja tallennetaan jo kaikkialla julkisessa terveydenhuollossa, yksityisen terveydenhuollon liittyminen on käynnissä.

Hallitset tietojesi käyttöä. Sähköinen resepti ja Potilastiedon arkisto mahdollistavat sen, että halutessasi tietosi ovat terveydenhuollon käytössä koko Suomessa, asioitpa sitten julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä määrittää asiakastietojen kirjaamista. Lain tavoitteena on edistää potilastietojen tietoturvallista käsittelyä, potilaiden tiedonsaantimahdollisuuksia sekä terveydenhuollon palveluiden potilasturvallista ja tehokasta tuottamista.