Olkapään vammat

Olkapää on elimistön liikkuvin nivel, joten olkapään rakenne voi vaurioitua monella tavalla. Tyypillisiä vammoja ovat kaatumisen seurauksena sattuneet murtumat olkaluun yläosaan tai solisluuhun.  Tärkeää on heti vamman alkuvaiheessa arvioida vamman laatu sekä hoitolinja.

Olkapäävamman hoitaminen

Jos olkanivel ei kaatumisen jälkeen liiku kunnolla, on hyvä käydä lähipäivinä vammoihin perehtyneen lääkärin arviossa. Olkanivel tutkitaan ja mahdolliset vauriot selvitetään usein kuvantamismenetelmin (röntgen- tai magneettikuvaus). Olkanivelen sijoiltaanmeno on aina päivystystilanne. Olkanivel täytyy palauttaa mahdollisimman pian paikalleen lisävaurioiden estämiseksi.

Myös rintalihas voi revetä. Tyypillisesti niin käy penkkipunnerruksessa tai kontaktilajia harrastaessa. Oireita voivat olla olkavarren sisäsyrjän suurehko mustelma, rintalihaksen vetäytyminen keskemmälle sekä voimattomuus. Vamma pitää aina tutkia lääkärissä. Hoitopäätös tehdään vamman vakavuuden ja kokonaistilanteen perusteella. Jos jänne irtoaa luusta kokonaan, tarvitaan leikkaushoitoa.

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500