Polven vammat

Polvivamma voi syntyä esimerkiksi kaatuessa tai polven vääntyessä. Jos polvi liikkuu hyvin kaatumisen jälkeen, on todennäköisesti kyse ruhjevammasta, joka parantuu 1–2 viikon kuluessa. Jos turvotus on suurta eikä polven liikuttelu onnistu ilman huomattavaa kipua, voi kyseessä olla myös luunmurtuma. Silloin tarvitaan vammoihin perehtyneen lääkärin arviointia ja kuvantamistutkimuksia.

Urheiluvamman hoito

Urheiluvamma syntyy usein polven vääntyessä. Nivelside- ja kierukkavammojen hoito on aina yksilöllistä. Hoitopäätökseen vaikuttavat vaurioiden laajuus sekä niiden vaikutus polven toimintaan. Magneettikuvaus on usein tarpeen lisätiedon saamiseksi. Jos polvi ei ojennu vamman jälkeen suoraksi tai kipu estää polvelle varaamisen, kannattaa hoitoon hakeutua nopealla aikataululla.

Jos polvi liikkuu hyvin suoraksi ja koukkuun eikä loukkaantuneella jalalla seisominen aiheuta kovaa kipua, vammaa voi seurata kotona noudattaen KKK-periaatteita (kylmä, koho, kompressio). Hoito vähentää alkuvaiheen turvotusta ja kipua, ja se kannattaa aloittaa mahdollisimman nopeasti vamman syntymisen jälkeen.

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500