Sydänsairaudet

Sydämen ja verenkiertoelimistön vaivoja ja sairauksia ovat esimerkiksi rytmihäiriöt, sepelvaltimotauti ja sydämen vajaatoiminta. Niihin saat apua kardiologian erikoislääkäriltä. Tutustu myös saatavilla oleviin tutkimuksiin.

Kliininen rasituskoe

Sydämen kliininen rasituskoe tehdään diagnoosin selvittämiseksi ja hoidon tarpeen arvioimiseksi. Rasituskokeella seurataan, selvitetään ja arvioidaan iskeemisen sydänsairauden tilannetta pallolaajennusta tai ohitusleikkausta varten, sepelvaltimopotilaan työkykyä tai rasitukseen liittyviä rytmihäiriöitä. Myös lääkitysten arviointi ja toimenpiteiden suunnittelu ennen ja jälkeen sydäninfarktin tehdään rasituskokeen avulla.

Tutkimukseen tarvitaan lääkärin lähete. Kuumeiselle tai flunssaiselle henkilölle rasituskoetta ei tehdä. Ennen rasituskoetta alkoholia on vältettävä vuorokausi ja kahvia, teetä, kolajuomia ja tupakointia 4 tuntia ennen tutkimusta. Koeaamuna voi ottaa säännölliset lääkkeet normaalisti. Pukeudu koetta varten joustavaan vaatetukseen ja tukeviin kenkiin, kuten lenkkitossuihin.

Varaa aikasi

Sinua hoitaa

Lönnberg Annika
Annika Lönnberg
LL, kardiologian erikoislääkäri

Varaa aikasi