Urheilijan ravitsemusneuvonta

Ravitsemusneuvonnalla pyritään yleensä pysyviin ruokavaliomuutoksiin. Ravitsemusneuvonnassa ei laadita orjallisesti noudatettavia ravinto-ohjelmia, vaan neuvonnan tavoitteena on auttaa urheilijaa perusteellisesti omaksumaan, miten hän voi itse koostaa itselleen mieluisan, toimivan ja tarkoituksenmukaisen ruokavalion. Erityisen tärkeää on panostaa jokapäiväiseen perussyömiseen. Arjen ruokarutiinit luovat edellytyksiä laadukkaan harjoittelun toteuttamiseen ja terveenä pysymiseen.

Ravitsemusneuvonnan hyödyt

Hyvä syöminen parantaa vireyttä, motivaatiota, keskittymistä ja liikehallintaa sekä mahdollistaa laadukkaamman harjoittelun ja fyysisten ominaisuuksien nopeamman kehittymisen. Se ehkäisee rasitusvammoja ja loukkaantumisia, tuottaa enemmän terveitä treenipäiviä ja vähentää sairastelua kilpailujen yhteydessä. Ravinnosta saatu energia parantaa itseluottamusta, fiilistä, suoritusvarmuutta ja kilpailumenestystä sekä auttaa pitämään painon sopivalla tasolla ilman stressiä tai liiallista syömisen tarkkailua.

Ravitsemusneuvonnasta voi olla apua myös erityistilanteissa, kuten kuntoutuksessa loukkaantumisten ja leikkausten yhteydessä. Se voi auttaa ravintolisätarpeen arvioimisessa sekä valmistautumisessa vaativaan urheilusuoritukseen, kuten maratonille. Ravitsemusneuvonnasta on hyötyä myös painonpudotuksessa ja syömishäiriöiden ennaltaehkäisyssä.

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500