Urheilijan terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastuksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä liikuntavammoja ja löytää mahdollisia piileviä sairauksia, jotka voisivat olla esteenä lupaavalle urheilu-uralle. Terveystarkastus soveltuu kaiken tasoisille liikkujille työkaluksi kohti yksilöllisempää ja terveellisempää harjoittelua. Urheilija saa tarkastuksen jälkeen kirjallisen yhteenvedon, jossa on käyty läpi ongelmakohdat ja mahdolliset jatkotoimenpiteet. Vastaanoton jälkeen urheilijalle lähetetään kotiin kirjallinen yhteenveto terveystarkastuksesta.

Terveystarkastuksen sisältö

1. Esitietokaavake

Esitietokaavakkeen avulla kartoitetaan urheilijan yleinen terveydentila, mahdolliset sukuriskit ja aiemmat sairaudet. Täytäthän esitietokaavakkeen huolellisesti ennen terveystarkastusta.

2. Laboratoriotutkimukset

Laboratoriotutkimukset tehdään ennen terveystarkastukseen tuloa. Tutkimukset sisältävät perusverenkuvan ja sydänfilmin. Ennen laboratoriotutkimuksia ei tarvita paastoa.

3. Lääkärintarkastus

Lääkärintarkastuksessa käydään läpi esitietokaavake ja laboratoriokokeiden tulokset sekä tutkitaan urheilijan terveydentila ja toimintakyky. Vastaanotolla arvioidaan sydämen ja keuhkojen toimintaa sekä tutkitaan nivelten liikeratoja ja raajojen linjauksia. Tärkeää on tunnistaa mahdolliset virheasennot ja lihastasapainon ongelmat.

Varaa aikasi

Lomakkeet ja ohjeet

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500

Varaa aikasi

Tiedustelut ja ajanvaraukset

Puhelimitse
019 5211 500

Lomakkeet ja ohjeet