Verisuonikirurgia

Juha Pitkänen tekee meillä suonikohjutaudin lasertoimenpiteet. Nämä toimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa, mutta anestesiahoitajan valvonnassa. Tarvittaessa puudutuksen tukena käytetään kipulääkkeitä.

Verisuonikirurgia

Suonikohjujen vaahtoruiskutus

Suonikohjujen vaahtoruiskutushoito (skleroterapia) on suonikohjujen hoitomuoto, jossa laajentuneeseen, vialliseen laskimoon ruiskutetaan suonta tukkivaa ainetta. Kohjullinen suoni arpeutuu pois ja veri ohjautuu terveisiin suoniin korjaten näin laskimoiden vajaatoimintaa.

Toimenpiteeseen tarvitaan kaksiosainen käynti, ensimmäisellä käyntikerralla arvioidaan tilanne ja valitaan hoitomuoto. Toisella käyntikerralla tehdään varsinainen toimenpide, jos se on arviokerralla katsottu parhaaksi hoitomuodoksi. Ennen varsinaista toimenpidettä asiakkaan tulee itse hankkia ja ottaa käynnille mukaan lääkinnälliset hoitosukat puristusluokkaa II avoimella varvasosalla. Sukkien tulee olla niin pitkät, että hoidettava suonialue peittyy täysin. Tarkemmat ohjeet sukkien hankkimisesta saat arviointikäynnillä.

Varaa aikasi

Sinua hoitaa

Porvoon Lääkärikeskus
Juha Pitkänen
LL, thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri

Varaa aikasi